Tortiglioni quatro formaggi
INGREDIENTE:
- 1 pachet de paste tortiglioni
- 1 cub de Edam – 200 g
- 1 cub de Brie – 200 g
- 1 cub de Gorgonzola – 200 g
- Parmezan ras – 200 g
- 1 fir de patrunjel
- 1 pahar de lapte (200 ml)
- smantana lichida (Atentie!!! NU frisca lichida) – 200 ml
- 1 lingură de făină
- 1 cubulet de unt – 50 g
- sare
- piper negru
- nucșoară
PREPARARE:
Punem intr-o oala mare la fiert aprox. 4 litri de apa cu sare. Cand clocoteste punem pastele si avem grija sa respectam timpul de fierbere indicat pe pachet. Cand sunt gata scurgem pastele si le lasam in strecuratoare.
Intr-o cratita topim untul si adaugam faina. Amestecam bine, apoi desfacem cu laptele aflat la temperatura camerei. Apoi punem branzeturile maruntite in prealabil si jumatate din cantitatea de parmezan ras (restul il oprim pentru ornat).
Le lasam pe aragaz pana se topesc toate branzeturile si adaugam si smantana lichida. Acestea devin un sos cremos in care punem piper, nucsoara si putina sare (avem grija ca branzeturile sunt sarate).
Acum avem 2 variante de a le servi: la cuptor sau nu.
- Dupa ce s-au topit branzeturile si am condimentat punem in cratita si pastele scurse de apa. Le mai lasam pe aragaz cateva minute, apoi le puneti in farfurie ornandu-le cu parmezan ras, patrunjel si …..GATA!!!
Sau…
2. Pornim cuptorul la o temperatură de 200 de grade, ungem o tava de copt cu putin ulei, puneti pastele scurse de apa, adaugati sosul si patrunjel, presaram cu parmezan, introducem tava la cuptor pentru gratinare aproximativ 5 min.
Pofta buna!