DulciuriReteteTorturi

Tort cu ciocolata si zmeura

TORT CU CIOCOLATA SI ZMEURA




Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Ingrediente: 




BLATUL DE CIOCOLATĂ:Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta
50 g de unt
100 g de ciocolată obişnuită, tocată
2 ouă
125 g de zahăr fin
50 g de făină normală
½ linguriţe praf de copt
15 g pudră de cacao
3 linguri de coniac
250 g de zmeura proaspata sau congelata

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaCREMA:

300 g de ciocolată obişnuită
4 ouă, albuşurile separate de gălbenuşuri
150 ml de smântână pentru frişcă

 

 

MOD DE PREPARARE:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4.  Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort, cu diametrul de 22cm şi fund detaşabil. Se topesc laolaltă untul şi ciocolata într-un castron aşezat deasupra unei crăticioare cu apă care fierbe. Se răceşte la temperatura camerei.

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Se bat ouăle şi zahărul, până ce compoziţia este deschisă la culoare şi s-a îngroşat. Se încorporează amestecul de ciocolată în cel de ouă, apoi se cern deasupra făina, praful de copt şi cacaua şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace 15-20 de minute sau până ce suprafaţa a crăpat (scobitoarea iese curata).

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

 

Se lasa blatul sa se raceasca complet în formă, apoi se scoate şi se îndepărtează hârtia de copt.  Se aseaza blatul racit pe un platou si se înţeapă pe toată suprafaţa cu un beţişor de plastic sau cu o scobitoare, apoi se toarnă coniacul cu lingura. Se adaugă un strat de zmeura.

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Pentru crema se topeşte ciocolata intr-o craticioara  aşezata deasupra unei oale cu apă clocotită, apoi se răceşte. Se bat gălbenuşurile. Se bate smântâna până devine frişcă şi se adaugă gălbenuşurilor.

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

 

Apoi se amestecă uşor în ciocolata topită şi răcită. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în amestecul de ciocolată.

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu LetaRetete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

Se întinde compoziţia peste blatul de ciocolată şi zmeura, se nivelează, apoi se pune în frigider şi se lasă la răcit 4 ore.

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta

POFTA BUNA!!!

Retete365.RO   Tort cu ciocolata si zmeura   Sa bucatarim cu Leta