SUPA CREMA CU PUI – DUKAN
Incepand cu Atacul
CE NE TREBUIE:
300 de grame carne de pui fara piele (piept sau pulpa – eu am folosit piept)
o ceapa mica sau jumatate dintr-o ceapa mai mare
2 catei de usturoi
cateva fire de de marar si patrunjel
sare si piper
un iaurt mic degresat
CUM PROCEDAM:
Carnea de pui se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala. Se taie ceapa mai mare (feliute), mararul si patrunjelul se toaca. Acestea impreuna cu carnea de pui si usturoiul se pun la fiert cu 3 cani de apa. Se adauga putina sare (deoarece am dat in clocot carnea ea nu se mai intareste daca punem sare). Lasam sa fiarba pana scade supa (apa) la jumatate si sunt fierte bine toate ingredientele. Lasam deoparte sa se raceasca putin.
Intr-o farfurie mai larga punem iaurtul si cu o lingura turnam supa cate putin si amestecam. Subtiem iaurtul astfel incat sa arate ca supa, apoi il turnam in oala.
Cu ajutorul unui pasator omogenizam toate ingredientele pana aceste adevin o pasta. Mie mi-a iesit mai mult verde pentru ca am pus mai multa verdeata (dar puteti pune mai putin de gust).
Servim cu piper. Este o alternativa gustoasa pentru faza de atac a dietei (ce-i drept cu ingrediente mai saracacioase, dar merge). Puteti sa adaugati si o lingura de tarte de ovaz la servire si astfel mancam si doza de ovaz recomandata.
POFTA BUNA!!!