SALATA TIP BOEUF CU CARNE DE PUI
INGREDIENTE:
- 1 kg de cartofi rosii
- 200 g de morcov
- 30 g de pastarnac
- 200 g de carne de pui fiarta (eu folosesc pieptul)
- 300 g de castraveti la otet
- 300 g de gogosari la otet
- 2 – 3 cesti cu maioneza de casa
- 1 lingura cu mustar
- sare, piper
PREPARARE:
Cartofii,morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se aseaza intr-o oala cu apa rece si sare la fiert. Sunt fierti atunci cand intepati cu o furculita nu opun rezistenta (furculita trece usor prin ei). ATENTIE: nu ii lasati prea mult ca sa nu ajunga sa se sfarame.
Se scurge apa si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cartofii cubulete, apoi la fel si morcovul si pastarnacul. Pieptul de pui fiert se taie si el.
Castravetii si gogosarii se spala si se taie cubulete. Se scurg bine inainte de a-i adauga la salata.
Se pun toate legumele intr-un vas mai mare, ca sa avem loc sa amestecam. Punem o lingura cu mustar, nu prea iute si piper. Adaugam maioneza, dar pastram o parte pentru sfarsit. Cu o lingura de lemn se amesteca bine toate acestea (pana cand arata ca un amestec omogen). Daca ni se pare ca e prea uscata mai adaugam putina maioneza. Gustam si daca mai trebuie sare sau piper asezonam, amestecam si GATA. Asezam salata pe un platou sau intr-un bol sau intr-un vas cu inchidere pentru a fi mai usor transportat. Maioneza ramasa o intindem in strat subtire peste salata si decoram dupa cum ne place.
POFTA BUNA!!!