O salata verde, potrivit de mare, se spala si se taie (se poate si rupe). Se aseaza intr-un castron mai mare ca sa avem loc si pentru restul legumelor, dar si pentru a le amesteca usor la sfarsit.
Si fiindca in aceasta perioada a anului se gasesc castraveti lungi folosim 1/2 de castravete taiat in felii potrivite.
Cateva rosii cherry taiate.
1/2 ardei gras galben si 1/2 ardei rosu
Vreo 5 – 7 ridichi rosii de luna (in functie de cat de mari sunt)
1 ceapa rosie (de asta aveam astazi) – dar tinand cont ca a aparut ceapa verde se pot adauga 2-3 fire de ceapa verde.
Asezonam dupa gust: 1/2 jumatate de lingurita cu sare, 2- 3 linguri cu ulei (de care preferati – de masline, floarea soarelui sau o lingurita cu ulei de parafina in cazul dietei Dukan), si o lingura de otet sau zeama de lamaie. Amestecam si gustam. Daca mai trebuie ceva (dupa gustul fiecaruia) adaugam.
POFTA BUNA!!!