Ingrediente:
- 250g ciocolata neagra
- 125g biscuiti amaretti
- 125g biscuit cu unt
- 100g unt
- 150g zahar pudra
- 3 oua
- 2 linguri coniac
- 2 linguri cacao
- 75g migdale crude
- 75g alune de padure crude
- 50g fistic nesarat
PREPARARE:
Intr-un castron asezat pe bain-marie topiți ciocolata până la omogenizare. Biscuiții ii taiem in bucati potrivite. Când ciocolata s-a topit lăsați-o să se răcească.
Bateti untul și zahărul împreună. Adaugam ouale cate unul si omogenizam. Nu vă faceți griji dacă amestecul pare taiat, totul se corecteaza cand adaugam ciocolata. Apoi adaugam coniacul.
Adaugam cacao in ciocolata topita si racita. Turnam in amestecul de unt cu oua. Tocam amestecul de nuci si turnam impreuna cu bistuitii tocati in crema. Amestecam cu o spatula incet astfel incat sa se acopere bine cu ciocolata.
Bagam castronul pentru 20-30 min la frigider. Dupa ce se raceste bine scoatem compozitia si formam 2 batoane (sau 4 mai mici). Le rulam in folie alimentara si dam la frigider pentru macar 6 ore.
Cand servim tavalim salamul prin zahar pudra si il feliem.
POFTA BUNA!!!