DulciuriPrajituriRetete

Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba

INGREDIENTE:

Foaia de rulada cu cacao

  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 15 gr cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat

Crema

  •  100 gr ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt (82% grasime)

Decor – 50 gr ciocolata cu lapte sau neagra, fistic.

PREPARARE:

Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu zaharul,  iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat. Peste galbenusuri adaugam albusurile,  faina cernuta si amestecata cu cacao. Adaugam in transe: o parte albus, o parte faina si repetam. Amestecam usor cu o spatula sau un tel pana se incorporeaza.

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta  Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiunea tavii de aragaz ) si se intinde uniform cu ajutorul unei spatule.

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Se coace la 160º C cca 10 -12 min – foaia nu trebuie sa fie uscata. Se scoate din cuptor, se prafuieste cu zahar pudra, se intoarce cu fata in jos pe alta foaie de copt si se desprinde usor hartia. O rulam usor si o lasam asa pana in momentul folosirii.

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Acum pregatim crema: Intr-o cratita adaugam smantana si ciocolata. Se pune la foc mic, se amesteca pana se dizolva complet ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa cca 5 min apoi se adauga vanilia + untul taiat cubulete. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet. Se introduce la rece pentru 1 ora,  apoi se mixeaza pana se ingroasa.

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Foaia de rulada se umple intr-un strat uniform cu crema de ciocolata si rulam strans. Se introduce la rece pentru 1 ora, se decoreaza cu ciocolata topita si se presara fistic maruntit. Se introduce la rece pana in momentul servirii cand se taie felii.

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta  Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta

Pofta buna!!!

Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Rulada cu cacao si crema de ciocolata alba   Sa bucatarim cu Leta