Ricciarelli
RICCIARELLI
Biscuiti crocanti pe margini, dar moi si lipiciosi in interior, cu un gust pregnant de migdale…. se pot servi simpli, alaturi de un ceai sau o cafea… sau pot fi daruiti persoanelor dragi!!!
INGREDIENTE:
2 albusuri
225 g de zahar fin
300 g de migdale macinate
coaja rasa fin de la 1 lamaie
1 ligurita de scortisoara macinata
1/2 lingurita de esenta de migdale
1 varf de cutit de sare
zahar pudra pentru ornat si modelat
PREPARARE:
Batem albusurile spuma semi-tare, apoi incepem sa adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura, pana cand compozitia este tare si lucioasa. Incorporam coaja de lamaie, scortisoara pudra si sarea. Apoi amestecam cu o spatula esenta si migdalele macinate, pana cand obtinem un aluat moale si lipicios.
Pregatim doua tavi joase, le ungem cu grasime si le tapetam cu hartie de copt (eu am folosit folie din silicon si nu a mai fost nevoie de grasime). Ne pudram bine pe maini cu zahar pudra si formam din aluat ovaluri (mie mi-au iesit vreo 25 de bucati – daca sunt mai groase pot fi 20).
Preincalzim cuptorul la 150° C / nivelul 2 (gaz). Coacem 25 de minute sau pana cand se rumenesc. Lasam biscuitii sa se raceasca in tava si ii pudram cu zahar pudra din belsug. Ii putem pastra intr-un recipient inchis pentru a ramane moi. Daca ii lasam afara devin mai crocanti.
POFTA BUNA!!!