Pui la rotisor
PUI LA ROTISOR
Ce avem nevoie:
un pui proaspat potrivit ca marime (pana in 2 kg)
2 linguri de vegeta
cativa catei de usturoi
2 crengute de rozmarin, 2 crengute de salvie, 2- 3 crengute de cimbru
Cum procedam:
Spalam bine puiul si il uscam putin pe interior si exterior. Taiem 2 catei de usturoi in jumatate si frecam cu ei puiul pe dinafara. Apoi il frecam bine cu vegeta pe interior si exterior. Punem in pui crengutele de rozmarin, salvie si cimbru si 2-3 catei de usturoi intregi. Legam puiul bine la picioare si aripi ca sa nu atarne in cuptor. Il montam in suportul de rotisor (eu il am la cuptor). Daca nu aveti rotisor la cuptor puteti sa il faceti pe un suport ceramic (se gasesc in magazinele de specialitate) sau pe o sticla (de 0,5 l) umpluta pe jumatate cu apa. Il bagam la cuptor, iar dedesubt punem o tava cu apa. Pornim rotisorul si cuptorul pe treapta Grill si inchidem usa.
Lasam pana cand se rumeneste uniform, asta cam vreo ora si jumatate, chiar si 2 ore. Daca intepam puiul in zona pulpelor trebuie sa curga o zeama clara si nu cu sange. Scoatem si demontam suportul, lasam sa se raceasca si servim alaturi de diverse garnituri (fasole verde, cartofi, ciuperci, etc.) sau simplu cu un sos de usturoi sau o salata de sezon (chiar si muraturi).
Este un fel de mancare foarte usor de realizat si gustos, suculent, foarte bun pentru intreaga familie. Daca nu se manaca tot se poate servi si rece sau se poate folosi la o salata cu pui sau la o omleta cu pui.
POFTA BUNA!!!