Pui cu iaurt Dukan
PUI MARINAT CU IAURT DUKAN
Incepand cu Atacul
INGREDIENTE:
8- 10 pulpe superioare de pui dezosate si fara piele
sucul de la o jumatate de lamaie
1 iaurt mic 0,1% grasime
6 catei de usturoi
o lingurita cu ghimbir (praf sau proaspat – e mai aromat)
o lingurita cu fulgi de chili
2 lingurite cu amestec de piper boabe (negru, alb, verde, rosu)
cateva frunze de busuioc pentru decor
PREPARARE:
Spalam carnea bine si o asezam intr-un castron. O stropim cu zeama de lamaie (cu grija sa intindem peste toate bucatile).
Intr-un castron separat amestecam usturoiul pisat si restul mirodeniilor si la sfarsit omogenizam cu iaurtul. Amestecul rezultat il turnam peste pui si avem grija ca fiecare bucata de carne sa fie acoperita cu un strat din acest sos (cu mana „masam” incet fiecare bucata). Asezam carnea intr-o punga inchisa bine si bagam la frigider pentru cel putin 1 ora (dar nu mai mult de 24 de ore).
Intre timp pregatim gratarul. Eu am folosit un gratar pentru aragaz, dar se poate face si pe gratar electric sau cu carbuni sau chiar pe un gratar in cuptor.
Scoatem puiul si asezam bucatile, sterse putin de sos, pe gratarul incins. Tinem carnea cam 5 – 10 minute pe fiecare parte (in functie de tipul de gratar si de puterea lui). Cand este rumenit frumos il asezam pe o farfurie si il acoperim cu un capac ca sa nu se raceasca pana il servim.
Servim impreuna cu o salata verde cu multa lamaie sau cu un sos de usturoi si o turtita dukan.
Este o friptura aromata si suculenta care poate fi servita si de cei care nu sunt la dieta.
PONT: Daca va mai ramane o bucata de carne puteti face un sandwich delicios a doua zi impreuna cu o felie de paine cu tarate si o frunza de salata verde sau o felie de ardei… (pentru cei care sunt la o zi de PL; pentru ceilalti puteti adauga putin ketchup fara zahar).
POFTA BUNA!!!