Retete365.RO

Prepelite la cuptor

PREPELITE LA CUPTOR CU UNT

Avem nevoie de:

Cum le pregatim: 

Spalam bine prepelitele si le lasam sa se zvinte putin. In acest timp pregatim o crema din unt, 1 catel de usturoi, sare si salvie. Le punem toate in mojar si le pisam pana devin o pasta. Lamaia o spalam, o stergem si o taiem in 10 bucati cat de cat egale. Spalam crengutele de cimbru si ne apucam de treaba.

Desprindem cu grija pielea de pe pieptul si coapsele prepelitelor (daca au pentru ca eu am avut unele cam mici si prea parlite). Ungem cu grija fiecare prepelita cu pasta de unt si usturoi (eu am pus in jur de jumatate de lingurita de fiecare prepelita pentru ca erau micute, dar daca sunt mai sanatoase putem folosi si o lingurita de unt pentru fiecare). Usturoiul ramas se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare prepelita alaturi de o bucata de lamaie si un firicel de cimbru. Fiecare prepelita se prinde cu o scobitoare de pulpite si se aseaza intr-o tava.

Se stropesc cu vinul alb si se toarna incet in tava apa sau supa. Se sareaza si se pipereaza, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu. Bagam tava in cuptorul cald si coacem 30 de minute la temperatura ridicata. Dupa 30 minute ridicam folia si reducem temperatura la jumatate. Mai lasam 30 – 40 de minute, pana se rumenesc. Verificam daca sunt gata intepand pulpele cu o furculita, iar de aici nu iese suc cu sange.

Scoatem prepelitele si le lasam sa se odihneasca putin acoperite cu folia de aluminiu vreo 10 minute. Se pot servi cu legume la cuptor sau legume la gratar, cu o salata de cruditati, etc.

POFTA BUNA!!!

Exit mobile version