Prajitura Dukan
PRAJITURA DUKAN
Incepand cu etapa de Croaziera PP / PL
INGREDIENTE:
3 linguri cu amidon de porumb (aliment tolerat)
150 g iaurt 0.1%
250 g branza quark
3 linguri cu cacao (aliment tolerat)
4 – 5 linguri cu Xylitol (daca folositi indulcitor praf sau lichid puneti doar 3 linguri)
1 lingura cu praf de copt
o fiola esenta de vanilie
un praf de sare
MOD DE PREGATIRE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C (treapta de mijloc a unui cuptor clasic).
Amestecam cu mixerul ouale cu un praf de sare (la fel ca la un pandispan) aproximativ 5 minute. Adaugam indulcitorul si mai mixam 5 minute. Adaugam peste aceasta amidonul amestecat cu praful de copt. Mixam bine pentru a evita formarea cocoloaselor si adaugam cacaoa.
Apoi adaugam iaurtul si quark-ul si omogenizam bine de tot cu mixerul. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Compozitia rezultata va fi cremoasa. Se toarna intr-o forma potrivita (eu am folosit una din silicon) si se baga la cuptor la 180 de grade C (treapta de mijloc a unui cuptor clasic) pentru 45 de minute. Avem grija sa nu se rumeneasca prea tare (deoarece la compozitie este folosita cacaoa ne putem pacali in privinta culorii). Facem si testul cu scobitoarea care va iesi umeda, dar nu incarcata.
Rasturnam prajitura pe o suprafata curata si lasam sa se raceasca. Taiem si servim rece; prajitura este ca un chec de ciocolata cremos. In principiu la baza se strange un strat de crema alb, dar eu am pregatit-o de doua ori si o data mi-a iesit cu ceva strat alb si a doua oara nu (dupa cum arata si fotografiile de titlu). Gustul este acelasi: foarte aromat.
POFTA BUNA!!!