Retete365.RO

Prajitura de post cu crema

Prajitura de post cu crema

INGREDIENTE:

BLAT: pentru o tava mare de cuptor

CREMA:

DECOR:

PREPARARE:

Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt tava de la cuptor. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, budinca, cacao si sare. In alt vas amestecam ingredientele lichide: apa sau laptele si uleiul. Turnam amestecul lichid peste cel solid si omogenizam. La sfarsit punem intr-un pahar bicarbonatul si il stingem cu otet (daca nu aveti otet se poate folosi zeama de lamaie). Bicarbonatul se va transforma in spuma si o adaugam in compozitie. Amestecam bine, turnam compozitia in tava (este mai lichida). Coacem blatul 30 de minute si o incercam cu scobitoarea. Daca iese curata inchidem cuptorul si lasam blatul la racit. Daca nu il mai lasam cateva minute la copt, dar nu prea mult ca sa evitam uscarea sau chiar arderea.

Pentru crema: Laptele de cocos se amesteca cu zaharul si se infierbanta. Se adauga ciocolata amaruie (taiata cat mai mic posibil ca sa se topeasca repede). Se amesteca bine si cand aproape s-a racit adaugam untul de arahide. Omogenizam bine si cu un mixer batem crema pana devine aerata. O lasam la frigider macar o ora.

Asamblare: Taiem blatul in doua pe latime (fiindca am folosit o tava mare blatul ar trebuie sa fie subtire). Jumatate din crema o intindem peste un blat si acoperim cu celalalt blat. Acoperim prajitura cu restul de crema. Marginea o tapetam cu nuca macinata si decoram cu cateva stelute din zahar.

Este o prajitura simpla si foarte gustoasa! Eu am folosit-o si ca tort pentru ocazii speciale in zile de post.

POFTA BUNA!!!

 

Exit mobile version