Prajitura cu ricotta si zmeura
PRAJITURA CU RICOTTA SI ZMEURA
– reteta Ana Olson –
INGREDIENTE:
pentru blat: – 500 g de branza ricotta
– 300 g de zahar
– 560 g de faina
– 4 oua
– 113 g unt nesarat, topit
– 2 linguri esenta de vanilie
– 4 lingurite coaja de lamaie
– 4 linguri zeama de lamaie
– 3 lingurite praf de copt
– 2/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
– 2/4 lingurita de sare
toping crocant: – 280 g de faina
– 300 g de zahar
– 12 linguri unt nesarat, topit
– 1 lingurita praf de copt
– 200 g de zmeura proaspata sau congelata (daca zmeura este congelata este bine sa fie amestecata bine cu faina ca sa impiedice lasarea de zeama)
PREGATIRE:
Se incalzeste cuptorul la 180° C (treapta 4 la un cuptor clasic) și tapetam cu hartie de copt o tava cam de 43cm/36cm.
Batem ricotta cu zahărul, ouăle, untul topit, vanilia, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Amestecam doar pana se omogenizeaza.
Într-un castron separat cernem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugam amestecul uscat peste compozitia umedasi omogenizam ca sa nu aiba cocoloase. Turnam amestecul obtinut in tava pregatita.
Pentru topingul crocant se amestecă făina cu zahărul si praful de copt. Apoi turnam untul topit până când amestecul este combinat în mod egal si are consistenta de nisip. Se presara zmeura peste blatul din tava. Presaram toping crocant in mod egal peste toata suprafata prajiturii.
Coacem prajitura in jur de 45 – 55 de minute (până cand la o testul scobitorii aceasta iese curata din mijlocul prajiturii).
Se lasa la racit in cuptor, se portioneaza si se serveste impreuna cu intreaga familie.
Prajitura este foarte buna impreuna cu o cafea proaspata!!!!!
POFTA BUNA!!!