Prajitura cu nuca si lamaie
Ingrediente:
5 oua
o cana faina
o cana zahar
3/4 cana ulei
coaja de la 2 lamai
esenta de vanilie
1 plic praf de copt
Prajitura cu nuca si lamaie
un praf de sare
o cana nuca macinata
zahar pudra
Preparare:
Preincalzim cuptorul la 150° C sau o treapta mai mica la cuptoarele clasice.
Intr-un bol incapator se amesteca ouale intregi cu cana de zahar si putina sare. Se mixeaza pana devin cremoase si albicioase. Compozitia trebuie sa aiba bule mici de aer la suprafata. In functie de puterea mixerului cam in 5 – 10 minute ar trebui sa fie gata.
Uleiul se amesteca in compozitie putin cate putin si se mixeaza in continuu pana la incorporarea totala a acestuia. Se adauga si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cand tot amestecul este omogem cernem faina amestecata cu praful de copt si adaugam incet. De recomandar ar fi sa nu mai mixam, ci sa amestecam cu o spatula de silicon sau plastic, cu miscari circulare de jos in sus, astfel incat sa nu ramana nici cocoloase si nici sa nu se lase aluatul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam amestecul. Dupa ce nivelam compozitia in tava presaram nuca macinata pe deasupra. Dam la cuptor la 150° C. Este gata se rumeneste usor pe deasupra si trece testul scobitorii. Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam cam 30 de minute sa se racoreasca si apoi presaram zaharul pudra. Mama decupa cu un pahar mai mic (gen pentru tuica) fursecuri din aceasta prajitura. Eu am folosit un cerc din metal. Daca nu aveti la indemana un pahar sau nu aveti rabdare puteti sa o taiati in patratetele sau dreptunghiuri. Oricum ar fi sigur va disparea de pe platou.
POFTA BUNA!!!