PRAJITURA CU CIRESE AMARE
Prajitura cu cirese amare
INGREDIENTE:
200 g unt gras
150 g de zahar brun
5 oua
375 g de faina
250 ml lapte
o lingurita praf de copt
un varf cutit cu sare
300 g cirese amare
o lingurita esenta migdale
MOD DE PREPARARE:
Incincem cuptorul la 160 de grade Celsius (sau treapta 3).
Se mixeaza untul cu zaharul, ouale si esenta de migdale la viteza mica si apoi 5 minute la viteza mare pentru a obtine o crema spumoasa.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga alternative cu laptele peste compozitia cu unt.
Se amesteca, se adauga ciresele fara samburi si se toarna aluatul intr-o tava de copt rotunda (tip inel) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
Se coace 30 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos, in functie de cuptor.
POFTA BUNA!!!