PASTRAV LA CUPTOR
INGREDIENTE:
4 pastravi curatati
3 -4 linguri cu ulei de masline
sare, piper, foi de dafin
3 -4 catei de usturoi
1 lamaie potrivita
1/2 pahar cu vin alb
1/2 pahar cu apa
cateva fire de patrunjel pentru servit
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 200 de grade (treapta 5 la cuptorul cu gaz). Tapetam cu hartie de copt o tava potrivit de mare si adaugam uleiul de masline (facem niste linii in tava).
Spalam pastravii bine si ii stergem cu hartie absorbanta. Ii asezam in tava stropita cu ulei de masline si incepem sa ii asezonam. Ii dam cu sare pe ambele parti si putin inauntru si presaram putin piper proaspat rasnit. Taiem lamaia felii si usturoiul de asemenea. Asezam in fiecare peste cate 2 feliute de lamaie, 2-3 feliute de usturoi si cate o foaie de dafin.
Adaugam vinul si apa si introducem tava in cuptorul incins. Lasam 30 de minute, cat sa se rumeneasca frumos (eventual la jumatatea timpului putem sa ii intoarcem usor ca sa nu se rupa).
Servim cu lamaie si patrunjel verde tocat.
POFTA BUNA!!!