PannaCotta cu iaurt
Ingrediente:
– 1000 ml smantana pentru frisca
– 700 g iaurt cremos
– esenta de vanilie
– 200 g Green Sugar (zahar din stevie)
– 7 foi gelatina
Mod de preparare:
Primul pas e hidratarea gelatinei. Foile de gelatina se scufunda in apa rece (intr-un vas mai mare ca sa aiba loc sa se hidrateze) si se lasa cca. 5-10 minute. In acest timp pregatim crema.
Pentru crema, se pune smantana pe foc impreuna cu esenta de vanilie.Daca avem o pastaie de vanilie e si mai bine: o taiem in doua pe lung, razuim semintele si punem coaja impreuna cu semintele la infuzat in smantana lichida. Lasam sa se infierbante: niciodata nu fierbem frisca lichida pentru ca riscam sa o branzim. Daca folosim pastaie de vanilie se strecoara crema printr-o sita.
Amestecam imediat cu foitele de gelatina, bine scurse de apa. Vom observa ca se topesc repejor. Se amesteca energic.
Intr-un bol incapator se bate bine iaurtul cu zaharul cu mixerul sau cu telul. Crema se finalizeaza amestecand iaurtul cu smantana vanilata.
Crema rezultata se toarna in forme mici sau mari. Crema se lasa la frigider cca. 3-4 ore sau peste noapte. Cand le scoateti din forme se pot scufunda putin in apa fierbinte. Se rastoarna pe farfurie si se orneaza.
Eu am folosit un sirop de zmeura fara zahar (multumesc www.bunatatidinnatura.ro, ciocolata fara zahar rasa, afine si biscuit fara zahar. Daca nu vreti sa va stresati, lasati panna cotta asa cum e: in pahar, forma sau ce folositi; va fi la fel de gustoasa.
Pofta buna!!!