PANDISPAN CU VISINE PROASPETE
INGREDIENTE:
8 oua
240 g faina
240 g zahar
160 g unt topit
10 g praf de copt
400 g visine proaspete fara samburi
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit cu sare
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C sau la treapta de mijloc a unui cuptor clasic.
Mixam ouale impreuna cu zaharul, cu zaharul vanilat si sarea timp de aprox. 20 de minute la viteza moderata. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Dupa ce am mixat bine ouale (adica si-au triplat volumul si s-au deschis la culoare) adaugam faina amestecata cu praful de copt in ploaie si omogenizam usor cu o spatula ca sa nu ramana cocoloase. Turnam cu grija untul topit si racit si il incorporam incet in amestec (daca se poate turnam putin, omogenizam, iar turnam putin, etc). Visinele fara samburi si scurse de zeama le tavalim prin faina (ca sa nu formeze in jurul lor coca umeda). Dupa aceea adaugam o parte la amestecul de pandispan.
Tapetam o tava patrata (sau orice forma doriti) cu hartie de copt si rasturnam compozitia. asezam restul de visine din loc in loc si dam repede la cuptor. Coacem la 180 de grade C aproximativ 40 de minute. Ne uitam la el dupa vreo 30 de minute (nu mai devreme) si vedem daca e rumenit (sau facem si proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata).
Il lasam sa se raceasca si il scoatem din forma. Il taiem si il servim simplu sau cu zahar pudra. Este gustos si racoros din cauza visinelor care sunt putin acrute.
POFTA BUNA!!!