Pancakes
INGREDIENTE:
5 oua
500 g faina
5 linguri cu zahar
625 ml lapte
5 linguri cu unt
5 lingurite cu praf de copt
un varf de cutit cu sare
PREPARARE:
Separam ouale, cernem faina si o amestecam cu praful de copt si zaharul. Batem albusurile spuma tare cu sare.
Cu o lingura amestecam galbenusurile impreuna cu untul topit. Procedam ca la maioneza, adica incorporam untul topit incet pana obtinem o crema albicioasa. Peste aceasta crema turnam usor laptele (sa fie la temperatura camerei).
Obtinem o compozitie lichida, subtire, pe care o turnam incet, amestecand in continuu, peste faina amestecata cu praful de copt si zaharul. Cu o lingura adaugam spuma de albus treptat si omogenizam usor cu miscari de jos in sus. Eu am amestecat cu un tel. Compozitia rezultata va fi ca o smantana subtire. Acoperim vasul 10-15 min pentru a lasa praful de copt sa actioneze.
In timpul acesta pregatim o tigaie antiaderenta (teflon, ceramica). O ungem cu putin unt (facem acest lucru doar prima oara, apoi nu mai este necesar deoarece compozitia noastra are unt si este destul pentru a nu se lipi de tigaie). Cu un polonic turnam compozitia in tigaie. Dimensiunea poate fi mai mare sau mai mica, in functie de preferinte. Cand incep sa se vada mici gaurele pe suprafata clatitelor noastre este momentul potrivit pentru a le intoarce. Nu le mai lasam mult timp ca sa nu se arda, le verificam dupa culoare (cand incep sa devina maronii le scoatem).
Le servim cu unt, cu sirop de artar, cu miere sau cu dulceata, sos de ciocolata…… dupa preferinte….
POFTA BUNA!!!