Oua umplute cu somon
OUALE RUSESTI ALE IOANEI
Cum de ziua lui Andrei voiam sa pregatesc mai multe feluri de aperitive care sa fie si usor de servit (chiar si cu manuta de catre copiii nerabdatori) am hotarat sa pregatesc si cateva oua umplute. Dar cum de abia trecuse sarbatoarea Pastelui si toata lumea era full de tot felul de oua am ochit o reteta deosebita cu somon afumat. Si cum noua ne place somonul si copiii il prefera am incercat reteta Ioanei care s-a dovedit de succes.
INGREDIENTE:
10 0ua fierte tari
200 g somon afumat
4 linguri cu unt
6 linguri cu smantana pentru gatit (eu am folosit Dorna)
piper alb
cateva masline negre taiate cubulete pentru ornat (pentru ca nu am avut capere)
PREPARARE:
Se curata uale fierte tari si taie jumatati pe lung. Galbenusul de la oua se freaca cu smantana si untul pana devin ca o pasta, dupa care am rupt somonul in fasiute si l-am pus peste aceasta pasta. Mixam pana devine omogena. Adaugam un varf de lingurita cu piper alb (dupa gust). Eu l-am pus cu o folie deasupra si l-am lasat peste noapte la frigider ca sa umplu ouale proaspat inainte de a fi servite.
A doua zi am ornat ouale si pentru ca am avut destula pasta am mai facut si cateva aperitive cu wasa (niste biscuiti uscati care pot inlocui painea). Au avut succes in toate formele prezentate asa ca dupa petrecere nu a mai ramas nimic.
POFTA BUNA!!!