Retete365.RO

Negresa cu unt de arahide

NEGRESA CU UNT DE ARAHIDE

Reteta Best of GoodFood

INGREDIENTE:

PREPARARE:

Punem deoparte 50 g unt de arahide si 50 g ciocolata neagra.  Preincalzim cuptorul la 180 grade / treapta 4 la un cuptor pe gaz sau treapta de mijloc la cuptoarele mai vechi. Luam o tava patrata si o tapetam cu hartie de copt. Se ia o cratita potrivita si se incalzeste untul de arahide impreuma cu ciocolata si zaharul, amestecand usor, pana cand zaharul este aproape topit. Va avea o consistenta mai tare .  Se da deoparte de pe foc si adaugam ouale cate unul: luam o lingura de lemn si amestecam un ou, iar cand este incorporat il punem si pe urmatorul si asa pana terminam ouale. Devine totul ca o crema fina in care se vad bucatile de arahide din untul crunchy. Acum se ia faina si se cerne impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Incorporam si amestecam energic.

Turnam amestecul in tava. Luam untul de arahide pus deoparte si il incalzim intr-o craticioara la foc mic. Doar il incalzim pana devine putin mai lichid. Se stropeste prajitura cu el si se baga la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade C. Cand prinde crusta dar este tot moale la apasare este gata. Miezul trebuie sa para umed, putin crud – nu va speriati ca va fi foarte proaspat cand se va raci. Topim ciocolata care ne-a ramas, o lasam sa se raceasca putin si o punem intr-o punga. Rupem coltul pungii si desenam un gratar peste prajitura. O lasam la racit pana a doua zi de preferinta, cand o scoatem din forma si o taiem.

 

 

 

 

 

Este delicioasa, se face repede si va asigur ca este foarte apreciata de cei dragi si de prieteni… deci merita incercata…

POFTA BUNA!!!!

Exit mobile version