Negresa cu mere
NEGRESA CU MERE DE POST
INGREDIENTE:
BLAT: 2 cani (250 ml) cu mere rase
2 cani cu zahar
2 cani cu faina
1 ceasca nuca macinata
1 lingura bicarbonat + un varf cutit sare
SOS: 20 de linguri cu apa
20 de linguri cu zahar
3 linguri cu cacao
2 linguri cu varf de margarina
PREPARARE:
Pregatim o tava (30X30 cm) pe care o ungem cu margarina si o pudram cu faina sau o tapetam cu hartie pentru copt. Preincalzim cuptorul la 180ºC sau treapta 4 la cuptoarele clasice.
Merele date pe razatoarea mare se amesteca cu zaharul si apoi se adauga bicarbonatul (pe care e bine sa il stingem cu zeama de lamaie). Adaugam nuca, faina, sarea si omogenizam. Turnam compozitia in tava (aceasta are o textura cremoasa, dar se va inchega la copt).
Bagam tava la cuptor pe o treapta de mijloc si o lasam pana capata o culoare cafenie, iar daca o apasam cu degetul este elastica si nu tare.
In timp ce prajitura noastra este la cuptor pregatim sosul pentru insiropat. Este foarte simplu: se fierb toate ingredientele la foc potrivit timp de 10 minute si se lasa la racit pana este gata prajitura.
Portionam prajitura cat este inca calda (in patrate sau mici dreptunghiuri). Se toarna deasupra sosul de cacao si se lasa 2-3 ore la rece (ca sa traga tot sosul).
Se scoate fiecare bucata usurel si se tavaleste prin nuca macinata, nuca de cocos, alune macinate, etc sau o putem servi si asa.
POFTA BUNA!!!