Muffins de post
MUFFINS DE POST
Inspirata dupa o reteta a Laurei Adamache
INGREDIENTE:
160 g zahar
un praf de sare (cat luati intre degete)
2 lingurite praf de copt (aprox. un pachetel)
300 ml lapte de soia/apa
30 g ulei (eu am folosit ulei de alune dar cred ca merge oricare)
1 pastaie vanilie/esenta de vanilie
1 lingura cacao
100 g ciocolata 70% cacao
PREPARARE:
Faina cernuta impreuna cu praful de copt se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare. Intr-un castron se amesteca ingredientele lichide si semintele unei pastai de vanilie (sau daca nu avem este foarte buna si o esenta), care se rastoarna mai apoi peste amestecul de faina cu zahar si se omogenizeaza cu mixerul la viteza mica sau cu o spatula (lemn/silicon/plastic).
Compozitia rezultata trebuie sa fie moale si sa curga usor din lingura. Impartim compozitia in doua parti egale: una ramane alba si una o amestecam o lingura de cacao, apoi punem aceasta compozitie in diverse forme de muffins (aprox. 12 buc). Umplem doar 3/4 formele si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C (treapta 4 a unui cuptor clasic) pentru aproximativ 30 de minute.
Scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca. In acest timp topim ciocolata (amestecam ciocolata neagra cu putina apa sau lapte de soia) si lasam sa se racoreasca putin. Punem intr-o punga si decoram muffins-urile.
Pofta buna!!!