4 oua
12 linguri cu tarate de ovaz
3 linguri cu lapte praf degresat
4 linguri cu branza 0,1% grasime
3 linguri rase cu amidon de porumb
1 lingura cu indulcitor lichid sau 1 lingura si 1/2 cu indulcitor praf (eu am folosit 2 linguri cu Xylitol)
1 plic cu praf de copt
1 fiola cu aroma
1 varf de cutit cu sare fina
12 lingurite cu Crema de ciocolata Dukan
MOD DE PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius (treapta superioara la un cuptor normal).
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza intr-un vas impreuna cu indulcitorul, laptele praf degresat si praful de copt. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga amidonul de porumb in ploaie si taratele de ovaz (de preferat macinate ca sa dea o consistenta mai fina). La sfarsit se adauga branza degresata si se mixeaza bine. Se lasa deoparte sa se odihneasca.
Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu aroma (pe site este specificata aroma de ciocolata, dar cred ca puteti folosi orice aroma va place – eu am folosit aroma de vanilie cu unt). Cu ajutorul unei spatule amestecam usor spuma de albusuri cu restul compozitiei, cu miscari de jos in sus usor sa nu se lase.
Pregatim forma de muffins (daca aveti forma de silicon nu mai sunt necesare hartiutele). Se toarna o parte din compozitie, iar la mijloc adaugam o lingura cu crema de ciocolata rece (sa fie cat mai tare). La sfarsit adaugam si restul de compozitie si bagam tava la cuptor pe nivelul din mijloc. Lasam 35 – 40 min. la o temperatura de 180 de grade (treapta din mijloc a unui cuptor normal). Le verificam sa fie rumenite si umflate frumos, inchidem cuptorul si lasam sa se raceasca.
Recomandarea mea este sa le serviti a doua zi pentru ca sunt mai moi (dupa ce se racesc lasati-le acoperite cu un prosop). Vor iesi putin mai goale la interior, asta din cauza presiunii exercitate de ciocolata peste aluatul pufos. Sunt gustoase!
Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am prestat si cateva briose simple, fara ciocolata. Acestea sunt mai inchegate, dar sunt bune…
POFTA BUNA!!!