MUFFINS CU CIOCOLATA
dupa o reteta a Laurei Adamache (www.lauraadamache.ro)
INGREDIENTE PENTRU 15 BUCATI:
300 g faina
1/2 plic praf de copt
40 g cacao
200 g zahar
2 oua
160 ml ulei floarea soarelui / ulei de arahide (eu am folosit jumatate cu jumatate)
150 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte / neagra / alba (bomboane de ciocolata / oua de ciocolata)
Intr-un castron mai mare amestecam faina cu zaharul, praful de copt si cacao.
Intr-un alt vas amestecam ouale cu laptele si uleiul (le batem usor cu un tel – ca pentru omleta).
Turnam amestecul lichid (oua+lapte+ulei) peste amestecul de faina.
Taiem ciocolata in bucati mici si o adaugam la amestecul crema. (eu am avut si cateva bomboane de ciocolata cu jeleu si le-am adaugat si pe acestea)
Amestecam pana le omogenizam (se vor face ca o crema groasa, dar lichida).
Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins si le asezam in forma.
Preincalzim cuptorul la 180°C (la un cuptor classic treapta de mijloc). Punem tava la cuptor pe nivelul din mijloc si coacem prajiturile la 180°C pentru aprox. 30 de minute.
Le facem proba cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca sunt gata, daca nu le mai lasam 5 – 10 minute, in functie de cat de murdara iese scobitoarea. Dar sa faceti proba intr-un loc unde este aluat simplu si nu o bucata de ciocolata pentru ca acolo va fi mai moale.
Le scoatem pe o farfurie (calda de preferinta) si le acoperim cu un prosop curat pentru 15 – 30 de minute (daca nu mai rezistam putem sa le mancam si mai devreme dar numai dupa ce s-au racit – vor fi putin mai crocante).
Le pudram cu zahar vanilat sau le ornam cu o crema (oricare ne place ciocolata, vanilie, fructe).
POFTA BUNA!!!!