DulciuriPrajituri

Muffins cu ciocolata

MUFFINS CU CIOCOLATA
dupa o reteta a Laurei Adamache (www.lauraadamache.ro)

INGREDIENTE PENTRU 15  BUCATI:
300 g faina
1/2 plic praf de copt
40 g cacao
200 g zahar
2 oua
160 ml ulei floarea soarelui / ulei de arahide (eu am folosit jumatate cu jumatate)
150 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte / neagra / alba (bomboane de ciocolata / oua de ciocolata)

 

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta





Intr-un castron mai mare amestecam faina cu zaharul, praful de copt si cacao.

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta


Intr-un alt vas amestecam ouale cu laptele si uleiul (le batem usor cu un tel – ca pentru omleta).

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta


Turnam amestecul lichid (oua+lapte+ulei) peste amestecul de faina.


Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta


Taiem ciocolata in bucati mici si o adaugam la amestecul crema. (eu am avut si cateva bomboane de ciocolata cu jeleu si le-am adaugat si pe acestea)

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta

Amestecam  pana le omogenizam (se vor face ca o crema groasa, dar lichida).

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta


Umplem pe trei sferturi hartiutele de muffins si le asezam in forma.
Preincalzim cuptorul la 180°C (la un cuptor classic treapta de mijloc). Punem tava la cuptor pe nivelul din mijloc si coacem prajiturile la 180°C pentru aprox. 30 de minute.

Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta


Le facem proba cu scobitoarea si daca iese curata inseamna ca sunt gata, daca nu le mai lasam 5 – 10 minute, in functie de cat de murdara iese scobitoarea. Dar sa faceti proba intr-un loc unde este aluat simplu si nu o bucata de ciocolata pentru ca acolo va fi mai moale.
Retete365.RO   Muffins cu ciocolata   Sa bucatarim cu Leta

Le scoatem pe o farfurie (calda de preferinta) si le acoperim cu un prosop curat pentru 15 – 30 de minute (daca nu mai rezistam putem sa le mancam si mai devreme dar numai dupa ce s-au racit – vor fi putin mai crocante).
Le pudram cu zahar vanilat sau le ornam cu o crema (oricare ne place ciocolata, vanilie, fructe).
 POFTA BUNA!!!!