Retete365.RO

Maioneza

MAIONEZA CLASICA

INGREDIENTE:

2 galbenusuri de ou crude

1 galbenus de ou fiert tare

500 ml ulei de floarea-soarelui

sare dupa gust

zeama de la o lamaie potrivita

Galbenusul de ou fiert se striveste bine cu o lingura de lemn curata. Ca sa nu formeze cocoloase adaugati sare. Peste el se adauga cele doua galbenusuri crude si se amesteca cu lingura de lemn pana devin o pasta omogena. Acum incepem sa turnam incet uleiul, in fir subtire timp in care amestecam in continuu. Se poate turna si cate o cantitate mica de ulei si se incorporeaza, si tot asa pana la terminarea uleiului. Adaugam si zeama de lamaie, mai ales ca ne ajuta sa nu se taie. Cu cat turnam ulei cu atat sosul va creste si se va inchega.

Se poate folosi pentru salate diverse, pentru sadwich-uri, cartofi sau cu orice ne place.

SFAT:

Exit mobile version