Lasagna cu dovlecei si vinete la gratar
LASAGNA DE DOVLECEI SI VINETE
– pentru dieta DUKAN incepand cu etapa de Croaziera PL –
INGREDIENTE:
2 dovlecei medii ( 3 daca sunt mici)
2 vinete potrivite
700 g de carne tocata de vita
o ceapa, 2-3 catei de usturoi
un morcov, o felie radacina telina, 1/2 radacina pastarnac
o conserva de rosii in sos + 3-4 linguri sos de rosii
2 linguri de ulei de masline
sare, piper, busuioc, oregan
o lamaie
PREPARARE:
Dovleceii si vinetele se spala si se taie in felii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare. Se lasa sa se scurga de excesul de apa. Apoi se frig usor pe gratar sau pe o tigaie grill.
Intre timp se pregateste sosul cu carne. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se caleste usturoiul strivit. Cand acesta capata culoarea aurie se scoate si se arunca. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste. Se dau pe razatoarea mica morcovul, telina si pastarnacul si se adauga peste ceapa calita. Se adauga si carnea tocata si se calesc putin toate. Apoi se sting cu rosiile din conserva. Adaugam sare, piper dupa gust si cate un varf de cutit de busuioc, oregano sau alte condimente care ne plac. Apoi se lasa sa scada putin pana se patrunde carnea.
Se pregateste o tava adanca in care se aseaza felii de dovlecei si de vanata (le asezam cum ne place). Se toarna un strat de sos, apoi se acopera cu un rand de legume la gratar. Peste acestea se rastoarna restul de carne si se acopera cu legumele la gratar ramase.
Deasupra intindem sosul de rosii (cele 4 linguri). Se da tava la cuptor timp de 30 – 40 de minute la o temperatura de 180° C (treapta 4 gaz). Cand s-a rumenit frumos deasupra oprim focul si lasam sa se racoreasca putin.
Servim asezonat cu verdeata tocata.
SFAT: Daca sunteti deja la Etapa de Consolidare puteti asezona cu putin cascaval. Daca nu sunteti la dieta se poate adauga cascaval ras sau bucati de mozzarella si intre straturi.
POFTA BUNA!!!