Jeleu din lapte
Jeleu din lapte – dieta Dukan
Incepand cu Atacul
INGREDIENTE:
500 ml lapte degresat 0,1%
1 fiola cu esenta de vanilie
2 lingurite cu ness
8 lingurite cu gelatina
4 linguri indulcitor (daca vreti sa fie mai dulce folositi mai mult)
Mod de preparare:
Se fierbe laptele intr-o cratita si se adauga indulcitorul.
Se iau doua castroane si se pregatesc unul cu praful de ness si altul cu esenta de vanilie. Gelatina se pune la inmuiat in aproximativ jumatate de cana cu apa. Apoi se topeste usor punand cana intr-un vas cu apa fierbinte si amestecand pana devine lichida. Laptele se toarna in mod egal in cele doua castroane si se amesteca. Se adauga si gelatina (la fel jumatate intr-un castron si jumatate in celalalt castron). Se amesteca bine. Se iau cateva forme din silicon (cele pentru cuburi de gheata sunt foarte bune) si se pune amestecul cu o lingura. Se da la frigider peste noapte, se scot din forma (daca folositi forme din silicon va va fi mai usor sa le scoateti, acestea fiind flexibile). Se servesc reci.
Aratau foarte frumos scoase din forma dar eu am avut cativa amatori care le-au mancat direct din forme cu lingurita…. asa ca poza finala va veni cand voi mai face reteta. Dar sunt gustoase si racoritoare….
POFTA BUNA!!!