Inghetata de cafea
INGHETATA DE CAFEA – DUKAN
– Incepand cu Perioada de Croaziera –
Nu stiu daca v-am mai spus dar mie imi place foarte mult sa incerc transformarea retetelor clasice in retete pentru dieta Dukan. Si asa ma pot bucura chiar si atunci cand sunt la dieta de gustul preparatelor indragite…
INGREDIENTE:
8 linguri Xylitol
1 litru lapte degresat
150 ml cafea
0 fiola cu esenta de vanilie
PREPARARE:
Laptele impreuna cu esenta de vanilie se pun la fiert si dupa ce a clocotit il lasam sa se raceasca. Intre timp frecam galbenusurile cu Xylitol (sau indulcitor – dar in acest caz cred ca se foloseste mai putin) pana se obtine o spuma alba. Nu trebuie insistat mai mult de 5 minute. Adaugam laptele caldut peste crema de galbenusuri amestecand continuu.
Se transfera amestecul intr-o cratita si se pune la fiert la foc mic. Se amesteca continuu, pentru a nu se face cocoloase, pana cand se transforma intr-o crema mai groasa. Se strecoara crema si se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga cafeaua.
Se amesteca si se pune in masina de inghetata sau se da la congelator pentru 3 – 4 ore (se va amesteca din ora in ora ca sa se elimine cristalele de gheata).
Se poate amesteca si cu boabe de cafea.
POFTA BUNA!!!