GOGOSI PUFOASE TURNATE CU LINGURA
INGREDIENTE:
- 6 oua
- 75 g zahar tos
- un varf cutit cu sare
- 600 g iaurt (eu am folosit un iaurt cu 3,5% grasime, dar cred ca poate fi folosit si mai slab sau mai gras, chiar smantana lichida pentru gatit-am incercat o data si asa si au iesit la fel de pufoase si bune).
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 525 g faina
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru decor
PREPARARE:
Mixam ouale cu zaharul si putina sare. Adaugam apoi iaurtul si esenta de vanilie si omogenizam bine.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. Aluatul va arata ca o smantana mai groasa. Lasam aluatul sa se odihneasca cam 15 min, asa incepe sa actioneze praful de copt.
Incingem bine uleiul si punem gogosile cu lingura. Cand sunt rumenite le scoatem pe servetele de hartie. Le pudram cu zahar pudra. Sunt moi si pufoase si pot fi mancate chiar si cu dulceata.
Nu sunt foarte dulci, dar impreuna cu zahar pudra sau un topping sau ciocolata…. pot deveni foarte dulci.
POFTA BUNA!!!