Gogosi cu dovleac
GOGOSI CU DOVLEAC
INGREDIENTE:
1/2 kg dovleac ras
1/2 kg faina
1/2 kg faina
50 g unt
2 oua
1 ceasca zahar
1/2 ceasca de lapte caldut amestecat cu 1 lingurita de drojdie uscata
1 praf de sare
2 oua
1 ceasca zahar
1/2 ceasca de lapte caldut amestecat cu 1 lingurita de drojdie uscata
1 praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune la foc potrivit o cratita ceramica sau de teflon (ca sa nu se lipeasca). Cand cratita este fierbinte se adauga untul si se lasa sa se topeasca usor, apoi se adauga dovleacul ras. Se caleste dovleacul cam 15 minute (pana devine o pasta moale), sa se evapore apa lasata.
Intr-un castron mare se cerne faina si se amesteca usor cu pasta de dovleac, ouale, zaharul, sarea si laptele cu drojdie. Cu o lingura se amesteca bine obtinandu-se un aluat omogen care se lasa cca 1/2 h la dospit.
Se iau gogosele cu lingura din aluatul dospit si se pun la copt in aparatul de gogosi. (pentru cine nu are se pot praji in ulei incins).
Se pudreaza cu zahar vanilat.
Se pudreaza cu zahar vanilat.
POFTA BUNA!!!!
asa arata compozitia |
puse in aparat gata de mancat |