INGREDIENTE:
300 g cartofi fierti
600 g faina
zeama de la 1 potocala
coaja de la o portocala
40 ml apa
200 ml lapte
5 g de drojdie uscata (sau 1 cub drojdie proaspata)
1 linguritra extract de vanilie
1 varf cutit cu sare
PREPARARE:
Eu am folosit drojdie proaspata, asadar am frecat-o cu o lingurita de zahar si am pus-o la inmuiat cu laptele cald, pentru a se activa. Intre timp am pasat cartofii fierti pana am obtinut un piure fin.
Peste pasta de cartofi adaugam faina, zaharul, coaja si zeama de la o portocala mai mare si esenta de vanilie. Amestecam totul impreuna cu apa calduta (sa nu fie prea fierbinte pentru ca riscam sa oparim faina).
Adaugam amestecul de lapte cu drojdie si presaram putina sare. Continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena si
Acoperim cu un prosop curat si lasam compozitia sa se odihneasca circa 1 ora, intr-un loc cald ferit de curent. Dupa o ora trebuie sa fie moale la atingere si daca apasam cu un deget compozitia va reveni usor la forma initiala.
Intr-o cratita mai inalta incingem ulei de floarea soarelui (mai mult ca sa se creeze o baie de ulei). Cu o lingura luam din aluat si punem in uleiul fierbinte