Dovlecei pane
DOVLECEI PROASPETI PANE
CE AVEM NEVOIE:
3 – 4 dovlecei proaspeti
3 oua
100 g faina
sare, piper
ulei pentru prajit
CUM PROCEDAM:
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Ii taiem felii cam de 1 cm (rotunde sau pe lung), ii saram si ii lasam intr-o sita la scurs. Dupa vreo jumatate de ora ii stergem putin de zeama si ii dam prin faina. Batem ouale bine cu un praf de sare si cu piper. Punem uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta. Scufundam feliile de dovlecel date prin faina in oua si le punem in tigaia cu ulei incins la foc mic . Ii rumenim frumos pe ambele parti si ii scoatem pe hartie absorbanta ca sa-si lase surplusul de ulei.
Ii servim cu salata sau cu mujdei de usturoi cu mamaliguta calda. Sau impreuna cu o friptura ca si garnitura….
POFTA BUNA!!!