Creveti cu vin si usturoi
CREVETI CU VIN SI USTUROI
INGREDIENTE:
500 g de creveti prefierti si decorticati
1 ceapa mica
5 – 10 catei de usturoi (depinde cat sunt de mari)
2 linguri cu ulei de masline
100 ml vin alb
sare, piper negru, piper rosu, lamaie
PREPARARE:
Se spala crevetii sub un jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita. Ceapa se toaca fin, iar usturoiul il feliem subtire. Se ia o cratita (neaderenta – de preferat) si se stropeste cu uleiul de masline. Se incinge acesta si se adauga rapid ceapa si usturoiul, amestecand mereu pana se ingalbenesc (cu grija sa nu se arda).
Se adauga sare si piperul negru si rosu.
Crevetii se rastoarna in tigaie scuturand rapid de aceasta ca sa se amestece totul bine si se lasa cam 3 – 4 minute.
Acum se toarna vinul alb si se lasa sa dea in clocot (se va forma un sos). Se rastoarna pe un platou si se servesc cu lamaie.
POFTA BUNA!!!!