Crema de ciocolata Dukan
INGREDIENTE:
150 g lapte praf degresat
50 g cacao cu continut redus de grasime
200 ml lapte 0,1%
2 linguri cu xylitol (sau 2 lingurite cu indulcitor lichid sau 1 si 1/2 lingura cu indulcitor praf)
1 praf de sare (cat luam intre degete)
1 fiola cu esenta de rom
Intr-un castron amestecam laptele praf cu cacaoa.
Intr-un ibric am incalzit putin laptele ca sa pot topi xylitolul (acesta avand aceeasi consistenta cu zaharul). Am adaugat esenta de rom si sarea.
Amestecam pana se topeste xylitolul, nu trebuie sa il fierbem.
Adaugam laptele incet peste amestecul praf. Amestecam in continuu pana se face ca o pasta. Eu am amestecat cu un tel ca sa se sparga bine granulele de lapte praf (laptele praf degresat care il am este granulat si se dizolva mai greu).
Consistenta finala va fi mai lichida dar dupa ce va sta la frigider cateva ore se va intari. Se poate folosi la clatite sau la muffins cu inima de ciocolata sau ca atare.
Am pus-o in frigider peste noapte intr-o cutie din plastic, dar poate fi pusa intr-un borcan sau recipient ceramic (eu nu am avut nimic disponibil)….
se poate servi ca un desert simplu |