Cornulete de post
CORNULETE
Cand eram copil mama ne pregatea cornulete fragede de post. Acum ceva timp am redescoperit caietul cu retete (unele vechi scrise de mama, altele mai noi scrise de mine si de sora mea..) si am fost foarte incantata sa pregatesc cateva… Si cum acum suntem in post va propun aceste cornulete fragede si crocante…
INGREDIENTE:
1 cana cu ulei
1 cana cu bors
drojdie cat o nuca (1/2 pachet mic de drojdie)
faina cat cuprinde (450 – 500 g de faina)
un varf de cutit cu sare
OPTIONAL: zahar pudra
PREPARARE:
Cernem faina intr-un castron incapator. Apoi amestecam toate ingredientele odata … simplu si formam o bila de aluat pe care o lasam sa creasca timp de 1 ora. O putem chiar baga la frigider in folie de plastic.
In acest timp pregatim o tava cu foaie de copt sau clasic: unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dupa 1 ora rupem bucati si fiecare bucata o intindem intr-o foaie nu prea subtire si o taiem patratele (sau o intindem in cerc si taiem raze). Asezam pe fiecare patrat o bucata de rahat sau un miez de nuca sau gem (visine, prune)… Rulam in colt si formam cornuletul pe care il asezam pe tava pregatita mai devreme.
In timp ce noi rulam cornuletele preincalzim cuptorul la 150º C. Cand umplem o tava bagam la cuptor si lasam pana ce se rumenesc (nu mai mult de 15 minute) – ele sunt foarte subtiri. Procedam in continuare dupa acelasi „scenariu” pana se termina aluatul.
Lasam sa se raceasca si apoi le pudram cu zahar.
POFTA BUNA!!!!