CONOPIDA PANE
CE AVEM NEVOIE:
1 conopida maricica
4 oua
2 linguri cu faina
sare, piper
ulei pentru prajit
CUM PROCEDAM:
Despartim buchetele toata conopida si le spalam bine, apoi le lasam la scurs. Intr-o oala punem apa la fiert cu o lingura de sare si 4 – 5 linguri cu otet. Punem buchetelele de conopida in apa care fierbe si le dam intr-un clocot. Scurgem apa si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol deoparte amestecam ouale cu faina bine de tot pana ajungem la o consistenta ca cea de la clatite. Punem ulei intr-o tigaie neaderenta si punem tigaia la foc potrivit.
Cand uleiul incepe sa sfaraie (adica s-a incins) luam buchetelele de conopida si le scufundam in aluatul de pane. Scoatem cate un buchetel si il punem in tigaia cu ulei incins… Cand se rumenesc pe o parte se intorc si avem grija ca se rumenesc mai repede acum. Cand sunt aurii le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca.
POFTA BUNA!!!