Se bat ouale cu mixerul 2 minute, apoi se adauga laptele. Se pun pe rand indulcitorul, amidonul si sarea. Se subtiaza compozitia cu apa minerala. Se lucreaza tot timpul cu mixerul sau eventual cu un tel ca sa se omogenizeze bine.
Se incinge o tigaie ceramica (eu o prefer ca e foarte buna pentru prajirea fara ulei) sau de teflon. Cu un polonic se ia din compozitie si se toarna in tigaia incinsa. Sa nu va speriati daca compozitia vi se pare subtire in comparatie cu o compozitie de clatite normale, deoarece clatitele se vor ingrosa la copt. In functie de cat de mare este tigaia sau de cata compozitie puneti o data va vor iesi in jur de 10 clatite.
Se coc pe o parte pana se desprind de cratita si se intorc cu ajutorul unei spatule. Atentie ca sunt foarte fragile.
POFTA BUNA!!!
Aceste clatite se pot umple cu crema de ciocolata Dukan, gem de goji, crema de branza dietetica sau se pot manca asa simple. Daca le facem fara indulcitor le putem umple si cu crema de branza sarata, sau cu ciupercute, carne, spanac etc. Mie imi place sa le folosesc ca pe foile de placinta si sa fac o „placinta cu branza dulce„.