Clatite de post
CLATITE
INGREDIENTE:
1 cana cu apa minerala
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 lingura cu zahar vanilat
1/2 lingurita cu sare
PREPARARE:
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala si amestecam usor cu un tel ca sa nu se faca cocoloase. Turnam si uleiul si amestecam compozitia care a devenit ca o smantana subtire (cum e smantana pentru gatit).
Incingem o tigaie antiaderenta (a mea este foarte mare asa ca au iesit putine clatite – vreo 4 buc). Ungem tigaia cu ajutorul unui servetel inmuiat in ulei. Punem cu polonicul compozitie si rotim cratita in asa fel incat compozitia sa se intinda uniform. Se vor forma mici bule, iar cand incepe sa se dezlipeasca de cratita o intoarcem. Nu va dura mult coacerea unei foi.
Ungem cu diverse umpluturi: gem sau dulceata, pasta de susan cu cacao, crema de ciocolata (dar nu mai e de post)…. Le rulam sau le impachetam ca un triunghi, pudram cu zahar vanilat si servim repede ca dispar fara sa ne dam seama…
POFTA BUNA!!!