Retete365.RO

CHEESCAKE IN STIL NEW YORK

CHEESCAKE IN STIL NEW YORK

 

INGREDIENTE:

Pentru baza:

120 g unt

200 g biscuiti digestivi

120 g fulgi de migdale

Pentru crema:

1200 g crema de branza

250 g de zahar

7 oua

vanilie (eu am folosit si extract si o pastaie)

un praf de sare

Pentru topping:

300 g smantana dulce

5 lingurite zahar

coaja rasa de la o lamaie

vanilie

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 180° C(cuptor electric cu ventilatie). Pentru un cuptor clasic o treapta medie de coacere este numai buna.

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu fulgii de migdale. Turnam untul topit si omogenizam. Luam o tava cu baza detasabila si o ungem cu unt, apoi presam biscuitii astfel incat sa obtinem un blat uniform. Bagam la cuptor pentru vreo 10 minute, timp in care noi vom pregati mixul pentru crema.

    

Amestecam branza cu zaharul. Batem cu mixerul pana se topeste zaharul si are consistenta unei creme pufoase. Apoi adaugam ouale cate unul si omogenizam si la sfarsit adaugam un varf de cutit cu sare fina, extractul de vanilie o lingurita si semintele de la o pastaie de vanilie.

     

Cand totul este gata scoatem forma din cuptor, turnam compozitia de branza in tava peste biscuiti si bagam inapoi in cuptor. Coacem timp de 1 ora si 1/2.

Ca sa verificati daca este copt indeajuns urmariti cateva aspecte: marginea exterioara a cheesecake-ului dvs. ar trebui să arate ușor intarita și așezata, darmijlocul ar trebui să se miste doar puțin. Daca marginea este moale continuati coacerea cateva minute, insa fiti cu ochii pe el. Nu vrem sa avem un cheesecake prea copt. Cheesecake-ul este prea copt dacă centrul începe să pară tare sau dacă începe să faca fisuri. este semn ca trebuie sa treceți imediat la următorul pas – de răcire. Unele pete aurii sau mici crăpături pe suprafata nu vor afecta aroma branzei. 

Un mic sfat: in tava in care asezam forma noastra adaugam apa. Baia de apă adaugă umiditate aerului, creând un mediu umed și împiedicând prăjitura să se usuce. Plus ca urmarim gatirea cat mai lenta pentru ca nu vrem oua sau lactate branzite. Astfel ajutam textura sa ramana fina si cremoasa. 

Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa usor deschisa. Dupa ce se raceste se acopera cu o folie si se baga pana la 4 ore la frigider sau peste noapte.

Scoatem tortul din frigider si il lasam putin la temperatura camerei ca sa putem sa scoatem inelul. (putem apela fa un foen cu care sa incalzim marginea formei).

In acest timp preparam topping-ul. Puneți smântâna într-un bol de dimensiuni medii, amestecați zahărul, coaja de lamaie și vanilia, până devine neteda. Se toarna peste tort si se serveste taiat felii. 

Daca doriti puteti renunta la topping-ul de smantana si sa il serviti cu diverse sosuri din fructe. Eu l-am servit pudrat cu zahar.

POFTA BUNA!!!

Exit mobile version