Diete FeluriteFara zaharLeDietaRetete

Cheescake Dukan

CHESSCAKE DUKAN

Incepand cu Croaziera PP/PL

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta

INGREDIENTE:

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu LetaPentru blat:

3 oua

70 g de faina din tarate de ovaz (sunt aproximativ 4 linguri de tarate)

3 linguri indulcitor praf

un praf de sare

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu LetaPentru crema de branza:

600 g de branza o.1 / 0.2 % grasime

200 g iaurt degresat

2 oua

1 lingurita extract de vanilie

5 linguri indulcitor praf (sau dupa gust)

1 lingura cu faina din tarate

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu LetaGlazura: (aceasta este optionala; daca sunteti Consolidare sau Mentinere puteti orna acest cake cu fructele preferate)

1 pachet praf de frisca dietetica

150 ml lapte degresat

MOD DE PREPARARE:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180º C /gaz 4.  Se aşază în 2 forme de chec câte o foaie de copt. 

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta

2.  Se bat ouale cu un praf de sare timp de 15 – 20 de minute (ca la pandispanul clasic). Cand au capatat o consistenta ferma se adauga indulcitorul si mai mixam vreo 2 minute. Continuam  sa amestecam cu o spatula sau o lingura si incorporam faina (eu macin taratele de ovaz si le folosesc ca faina, compozitiile fiind astfel mai fine). Impartim aceasta compozitie in doua parti egale si o turnam in cele doua tavi deja pregatite.

 Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta   Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta

3.  Brânza se bate cu iaurtul, vanilia şi indulcitorul până când amestecul este neted, apoi se adaugă amestecând făina şi ouăle până când amestecul este din nou neted – poţi face asta cu un tel sau cu un robot de bucătărie. Se toarnă amestecul în forme incet si doar pe mijlocul formei (se va forma astfel un invelis din aluat in jurul cremei de branza (invelisul va si foarte fin si majoritatea aluatului se va ridica la suprafata). Nivelam usor si punem formele la cuptor pentru 10 minute, apoi se dă temperatura la 100º C/gaz ½ şi se mai ţin încă 1 oră şi 30 de minute sau până când chessecakul devine puţin elastic la mijloc (daca se rumeneste prea tare deasupra acoperiti tavile cu cate o fasie de hartie de copt inmuiata in apa).  Se opreşte focul şi se lasă prăjiturile la răcit în cuptor. Dupa ce s-au racit rasturnam prajiturile pe o tava sau un platou si le bagăm la frigider (astfel siropul care se lasa din crema de branza va umezi blatul si va deveni mai moale si gustos).

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta

4. Pentru glazură se urmeaza pasii descrisi pe cutia cu praf de frisca (adica se amesteca un plic de praf cu 150 ml lapte rece si se bate cu mixerul pana devine o spuma frumoasa). Se imbraca cheescake-ul in frisca si se serveste rece.

Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta Retete365.RO   Cheescake Dukan   Sa bucatarim cu Leta

Este o prajitura tare gustoara si racoritoare care poate fi impartita cu toata familia.




POFTA BUNA!!!