Retete365.RO

Chec fara ou

Retete365.RO   Chec fara ou   Sa bucatarim cu Leta

Compozitie alba: 200 g faina

220 ml apa calda

60 ml ulei rafinat

150 g zahar

1 lingurita praf de copt

1 varf de cutit cu sare

1 lingurita esenta de vanilie

Compozitie neagra: 180 g faina

50 g cacao

240 ml apa calda

60 ml ulei rafinat

150 g zahar

1 lingurita praf de copt

1 varf de cutit cu sare

1 lingurita esenta de vanilie

Pt glazura: 100 g ciocolata neagra

 

 

 

 

Preparare:

Pt compozitia alba: Amestecam ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare) intr-un castron. Separat amestecam ingredientele umede (apa, ulei, esenta de vanilie). Adaugam amestecul lichid peste ingredientele uscate si amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.

Pt compozitia neagra urmam aceesasi pasi: mestecam ingredientele uscate (faina, cacao,  zahar, praf de copt, sare) intr-un castron. Separat amestecam ingredientele umede (apa, ulei, esenta de vanilie). Adaugam amestecul lichid peste ingredientele uscate si amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.

Folosim o forma de orice forma: cerc, de tort, de guguluf…cum va place sa fie. Eu am folosit o forma din silicon pe care am uns-o putin cu ulei. Folosesc la prajiturile de post acest fel de forme pt ca aluatul nu se lipeste de peretii ei si astfel nu risc sa se sfarame. Daca nu aveti forma de silicon tapetati cu hartie de copt forma pe care urmeaza sa o folositi.

Turnam mai intai compozitia alba si apoi incet pe cea neagra. Nu amestecam, nu zgaltaim forma…nimic. Bagam in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 de minute.

Topim ciocolata si glazuram checul care s-a racit.

 

 

Exit mobile version