Chec din albusuri cu ciocolata
Ingrediente
- 300 g albus
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 150 g faina
- 100 g lapte praf
- 1 praf de copt si un praf de sare
- 50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul. Faina amestecata cu praful de copt si laptele praf se amesteca usor cu crema de unt. Se va face o compozitie uscata si sfaramicioasa.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. Acum incepe sa se lege compozitia. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.
Turnam compozitia intr-o tava de guguluf (sau o tava normala de chec). Tava o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Eu am folosit o forma din silicon pe care am uns-o cu ulei . Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou. Se lasa sa se raceasca bine si se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Eu am facut o pasta din zahar pudra si zeama de lamaie. (300 gr zahăr pudră + 3 linguri zeamă de lămâie + 1-2 linguri apă rece).
POFTA BUNA!!