Bucate FeluriteDiete FeluriteEtapeLeDietaPeste si Fructe de mareRetete

Chec cu ton (Pain de thon)

CHEC CU TON DUKAN
 Incepand cu Croaziera
Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta




INGREDIENTE:

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

12 linguri de tarate de ovaz
4 oua
4 linguri de branza 0,1 % (mai cremoasa)
2 cutii de ton in suc propriu (sau in apa)
1 plic cu praf de copt
un manunchi de frunze de arpagic (sau cateva frunze de ceapa verde)
sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

Se despart ouale si albusurile se bat spuma.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta
Intr-un alt castron se amesteca (cu ajutorul unei furculite) galbenusurile cu branza crema.
Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Se adauga cele 12 linguri de tarate de ovaz (eu le-am macinat ca sa fie cat mai omogen aluatul).

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Si plicul cu praf de copt. Se amesteca energic bine de tot, pana se obtine un amestec ca o pasta.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Se desfac cele 2 cutii cu ton si se scurg de zeama. (in reteta originala era doar o cutie cu ton, dar nu se specifica greutatea si m-am gandit ca la cat aluat este merg 2 cutii potrivite cu ton (300g). Se rastoarna si acestea in castron si se amesteca bine.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta
asa arata dupa ce am amestecat

In acest timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca incet cu o spatula. Dupa aceea se mai amesteca cu mixerul energic vreo 2 minute, pana totul arata ca o pasta omogena. Se toaca frunzele de arpagic si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Se pune aceasta pasta la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava de silicon (asa ca in fotografie).

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Se lasa la cuptor aprox. 45 de minute  pe treapta din mijloc. Se lasa sa se rumeneasca usor pe deasupra.  Trageti putin de marginile tavii si daca checul se desprinde usor inseamna ca este gata. Puteti face si testul cu scobitoarea si daca iese curata checul este gata.

Retete365.RO   Chec cu ton (Pain de thon)   Sa bucatarim cu Leta

Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop curat. Ca orice produs Dukan este putin umed la interior.
Se serveste rece.

POFTA BUNA!

NOTA: Atentie ca acest chec contine doza de tarate de ovaz pentru 4 zile de regim, incepand cu faza de croaziera.