Chec cu ton (Pain de thon)
INGREDIENTE:
12 linguri de tarate de ovaz
4 oua
4 linguri de branza 0,1 % (mai cremoasa)
2 cutii de ton in suc propriu (sau in apa)
1 plic cu praf de copt
un manunchi de frunze de arpagic (sau cateva frunze de ceapa verde)
sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Se despart ouale si albusurile se bat spuma.
Se adauga cele 12 linguri de tarate de ovaz (eu le-am macinat ca sa fie cat mai omogen aluatul).
Si plicul cu praf de copt. Se amesteca energic bine de tot, pana se obtine un amestec ca o pasta.
Se desfac cele 2 cutii cu ton si se scurg de zeama. (in reteta originala era doar o cutie cu ton, dar nu se specifica greutatea si m-am gandit ca la cat aluat este merg 2 cutii potrivite cu ton (300g). Se rastoarna si acestea in castron si se amesteca bine.
asa arata dupa ce am amestecat |
In acest timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca incet cu o spatula. Dupa aceea se mai amesteca cu mixerul energic vreo 2 minute, pana totul arata ca o pasta omogena. Se toaca frunzele de arpagic si se amesteca cu restul ingredientelor. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune aceasta pasta la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava de silicon (asa ca in fotografie).
Se lasa la cuptor aprox. 45 de minute pe treapta din mijloc. Se lasa sa se rumeneasca usor pe deasupra. Trageti putin de marginile tavii si daca checul se desprinde usor inseamna ca este gata. Puteti face si testul cu scobitoarea si daca iese curata checul este gata.
Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop curat. Ca orice produs Dukan este putin umed la interior.
Se serveste rece.
POFTA BUNA!
NOTA: Atentie ca acest chec contine doza de tarate de ovaz pentru 4 zile de regim, incepand cu faza de croaziera.