Retete365.RO

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

CHEC CU LAMAIE
Pentru intalnirea Clasei a II-a la pictat de oua pentru Pasti
INGREDIENTE:

3 oua intregi + 2 galbenusuri
400 g de faina
150 g de zahar
100 ml ulei (eu am folosit aici ulei de arahide, dar este foarte bun si cel de floarea-soarelui)
150 g iaurt
5 linguri cu lapte dulce
zeama de la o lamaie mare sau 2 potrivite
1 pliculet cu praf de copt
20 g de cacao
1 varf de cutit cu sare fina

PREPARARE:
 Se separa albusurile de galbenusuri. Toate galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand devin albicioase si se spumeaza. 

Se adauga uleiul si se amesteca foarte bine, apoi se adauga si iaurtul si continuam mixarea si la sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana se incorporeaza cu tot aluatul.
 

Faina amestecata cu praful de copt se adauga compozitiei incet cate 1 – 2 linguri, dupa care mixam pana la omogenizarea completa si repetam pana terminam toata faina.

Compozitia rezultata este putin cam cleioasa si de aceea vom adauga incet cele 5 linguri cu lapte dulce.

Asa va arata dupa ce terminam de mixat toate aceste ingrediente: o compozitie lipicioasa si vascoasa.

Batem spuma albusurile cu un varf de cutit cu sare. Le batem spuma tare.

Cu o spatula de plastic sau de silicon (ca se fie moale) amestecam treptat spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri. Amestecam incet de jos in sus ca sa nu se lase aluatul.

Tapetam cu hartie de copt doua tavi pentru chec (daca aveti tavi de silicon nu mai trebuie sa folositi hartie).
Turnam 3/4 din compozitie in cele doua tavi si nivelam bine.

Cealalta parte din compozitie o amestecam cu cacaoa si o adaugam, in mod egal, peste cele doua checuri.

Cu varful unui cutit amestecam usor si ii dam un aspect marmorat (daca vrem – daca nu putem doar sa intindem usor pe deasupra compozitia cu cacao, dar checul taiat nu va mai avea acel model in interior).

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius (cam treapta de mijloc a unui cuptor fara termometru).
Bagam cele 2 tavi pentru 35 – 40 de minute in cuptor la 180 de grade Celsius.

Luam o scobitoare si facem testul in mijloc: daca iese curata inseamna ca checurile noastre sunt gata.
verificam putin si lateralele checului tragand putin de hartia de copt (pentru ca vrem sa fie frumos rumenite si nu arse).

POFTA BUNA!!!

Exit mobile version