Chec cu lamaie si menta
INGREDIENTE:
5 linguri de faina
5 linguri de zahar pudra
3 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 de lamaie
frunze de menta
un varf de cutit cu sare
unt pentru uns forma
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 160° C. Toate ingredientele le avem la temperatura camerei.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea. Incepem sa adaugam zaharul pudra incet, cate o lingura pe rand. Cand obtinem consistenta cleioasa a bezelei care nu curge de pe tel ne oprim. Se incorporeaza galbenusurile usor. La acest moment folosim o spatula cu care amestecam de jos in sus, pentru a nu se lasa spuma de albusuri. Se pudreaza treptat faina, amestecand cu grija pentru a nu forma cocoloase. La final, se adauga uleiul.
Se toaca marunt frunzele de menta (eu am pus in jur de 20 de frunze de menta. Va sfatuiesc sa incercati cu putin si daca va place data viitoare adaugati mai multe frunze.) Se piseaza putin si se adauga in compozitie.
Se unge cu unt o forma de chec. Eu am folosit o forma din silicon, asa ca trebuie mai putin unt. Se toarna compozitia in forma si se da 30 min la cuptorul pe care l-am preincalzit. Verificam cu o scobitoare daca este copt, lasam sa se raceasaca si apoi in rasturnam pe un platou.
Il servim decorat cu zahar pudra, frunze de menta si coaja de lamaie. Gustul este racoritor, menta fiind benefica atat pentru stomac, cat si un bun aliat in alungarea oboselii….
POFTA BUNA!!!