BRIOSE DUKAN
Croaziera, Consolidare, Stabilizare
Ingrediente:
2 oua
6 linguri iaurt 0,1
6 linguri tarate de ovaz
2 lingurite praf de copt
5 linguri indulcitor
un vârf de cuțit cu sare
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se despart albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu un vârf de cuțit cu sare. Se adaugă galbenusurile unul câte unul si se amesteca in continuare cu mixerul. Apoi se adaugă iaurtul, praful de copt, indulcitorul si esenta (eu am folosit o fiola de la Dr. Oetker). Am macinat taratele de ovaz (eu folosesc o mașina de rasnit cafeaua din aceea clasica, manuala) si le-am adăugat, amestecand cu o paleta încet, in compozitia de mai sus. Cu o lingura am umplut formele de briose cam 3/4; mie mi-a ajuns compozitia pentru 12 forme.
Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, si am băgat briosele pe o treapta mai sus in cuptor pentru 20 de minute. Când s- au rumenit si proba cu scobitoarea iese curată scoatem tava din cuptor si lăsăm briosele sa se raceasca.
POFTA BUNA!
|
albusurile batute spuma |
|
se adauga galbenusurile unul cate unul |
|
taratele maruntite |
|
se adauga taratele la compozitia de oua |
|
compozitia gata de pus in forme |
|
asezate in forme gata de bagat in cuptor (nu umpleti formele pana sus pentru ca se vor umfla putin si pot da pe afara) |
|
dupa ce le-am scos din cuptor (se lasa putin dar raman pufoase in interior) |
|
dupa ce se racesc se scot usor din formele de briosa |
|
asa arata rasturnate |
|
o sectiune |