Retete365.RO

Briose cu cacao

BRIOSE CU CACAO

Aceasta reteta este varianta cu cacao a brioselor cu vanilie si crema de unt. Deci sunt foarte usor de pregatit si sunt foarte bune…. ale mele au disparut jumatate inainte de a le orna cu crema…

INGREDIENTE:

PREGATIRE:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C (treapta de mijloc a unui cuptor clasic). Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Punem untul moale (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul intr-un bol pentru mixer. Mixam pana obtinem o crema pufoasa deschisa la culoare (cam pana cand zaharul este aproape topit). Intr-un vas mixam ouale vreo 3 minute (pana cand se albesc putin si fac putina spuma). Adaugam incet ouale in crema de unt si mixam pana la omogenizarea completa.

Acum adaugam cate o lingura din cantitatea de faina amestecata cu praf de copt si cacao. La sfarsit adaugam laptele , esenta de vanilie si un praf de sare.

Intr-o tava pentru briose punem hartiute pentru copt sau folosim forme din silicon si atunci nu mai este nevoie de hartie. Punem aluatul in cantitati egale in forme. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam briosele pana se rumenesc frumos, aprox. 20 de minute – in functie de fiecare cuptor – (facem si proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata si uscata). Va recomand sa nu deschideti usa cuptorului pana nu trec aceste 20 de minute, altfel riscam lasarea aluatului. Daca dupa 20 de minute nu sunt rumenite si scobitoarea nu iese curata mai lasati-le cateva minute, dar supravegheati-le atent ca sa nu se arda.

Le putem servi pudrate cu zahar sau acoperite cu crema de unt de la briosele de vanilie.

POFTA BUNA!!!!


 

Exit mobile version