Briose cu banane si ciocolata
BRIOSE CU BANANE SI CIOCOLATA
INGREDIENTE: pentru 12 briose
170 g de faina
170 g de zahar
60 g de unt
1 ou
3 banane bine coapte (daca sunt innegrite sunt mai bune)
70 g de ciocolata (cu lapte / neagra / alba)
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita de esenta de vanilie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
zeama de la o jumatate de lamaie (pentru stins bicarbonatul)
1/2 lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C (treapta de mijloc sau 4 a unui cuptor clasic). Pregatim o tava pentru briose, in care punem hartiute sau forme de silicon.
Se amesteca zaharul cu untul pana devin o crema moale, pufoasa si omogena. Amestecati la viteza mica cu mixerul si aveti rabdare circa 5 – 10 minute. Apoi adaugam oul si mixam pana se incorporeaza total (tot la viteza mica). Decojim bananele si le rupem in bucati. Adaugam bucatile de banana si amestecam cu mixerul pana cand totul se transforma intr-o pasta.
Acum adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si sarea. (Eu am folosit un unt sarat de aceasta data – pentru ca doar asa aveam – si nu am mai adaugat sarea separat). Punem faina cernuta si amestecam bine. Intr-o ceasca punem bicarbonatul de sodiu si peste el adaugam zeama de lamaie. Cu o lingurita amestecam bine de tot si turnam peste aluat (repede pentru ca bicarbonatul se transforma intr-o spuma). Omogenizam cu mixerul.
Tocam in bucatele mici ciocolata si cu ajutorul unei palete o incorporam in amestecul nostru. Turnam aluatul in formele de briosa si bagam in cuptorul incins pentru 30 – 40 de minute (in functie de fiecare cuptor). Cand sunt rumene si trec proba cu scobitoarea le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Le servim simple sau pudrate cu zahar.
POFTA BUNA!!!